Istoria:

Linux a fost iniţial dezvoltat ca un hobby de către un tânăr student, Linus Torvalds, la Universitatea din Helsinki, în Finlanda.  Şi-a început activitatea în 1991, când a lansat versiunea 0.01 şi a lucrat în mod constant până în 1994, când versiunea 1.0 a kernel-ului Linux a fost lansată. Kernelul dezoltat de Linus este inima tuturor sistemelor Linux, fiind dezvoltat şi distribuit sub GNU General Public License, iar codul său sursă este disponibil gratuit pentru oricine. – Sursa: linux.ro Mai multe detalii aici (link1, link2).

Istoria mea cu Linux:

Eu am aflat de Linux, după ce Windows XP, a fost scos din funcțiune, de către Microsoft. Inițial, am folosit Ubuntu 12.04 LTS. Într-un timp scurt, m-am învățat cu linia de comandă, și cu tot sistemul de operare în sine. Dintre toate distribuțiile de Linux folosite, cele mai bune au fost Ubuntu-Mate, și Linux Mint.

În articolele viitoare voi detalia toate aspectele pozitive și negative din Linux. Voi ce sistem de operare aveți ? Puteți atașa și o imagine ( upload pe imgur.com sau alt site ) cu desktop-ul vostru, si motivele pentru care ați ales respectivul sistem.