Despre Linux – Ep1

Istoria:

Linux a fost iniţial dezvoltat ca un hobby de către un tânăr student, Linus Torvalds, la Universitatea din Helsinki, în Finlanda.  Şi-a început activitatea în 1991, când a lansat versiunea 0.01 şi a lucrat în mod constant până în 1994, când versiunea 1.0 a kernel-ului Linux a fost lansată. Kernelul dezoltat de Linus este inima tuturor sistemelor Linux, fiind dezvoltat şi distribuit sub GNU General Public License, iar codul său sursă este disponibil gratuit pentru oricine. – Sursa: linux.ro Mai multe detalii aici (link1, link2).

Istoria mea cu Linux:

Eu am aflat de Linux, după ce Windows XP, a fost scos din funcțiune, de către Microsoft. Inițial, am folosit Ubuntu 12.04 LTS. Într-un timp scurt, m-am învățat cu linia de comandă, și cu tot sistemul de operare în sine. Dintre toate distribuțiile de Linux folosite, cele mai bune au fost Ubuntu-Mate, și Linux Mint.

În articolele viitoare voi detalia toate aspectele pozitive și negative din Linux. Voi ce sistem de operare aveți ? Puteți atașa și o imagine ( upload pe imgur.com sau alt site ) cu desktop-ul vostru, si motivele pentru care ați ales respectivul sistem.

4 comentarii


 1. Folosesc Linux de câteva luni deja și singurul dezavantaj pe care l-am găsit e că nu pot juca jocuri pe el (nu am reușit cu Wine).

  Răspunde

  1. Da, așa este. Nu sunt multe jocuri în Linux. Dacă cele din Steam, nu ți-au plăcut, poți încerca să instalezi jocuri cu PlayOnLinux, ceva asemănător cu Wine. Ce distribuție de Linux ai?

   Răspunde

 2. Bun venit in lumea Linux 🙂 Eu am fost utilizator Linux pentru o perioada buna (4-5 ani), si ca developer de C/C++ si JavaScript a fost absolut divin, extrem de rapid si cu foarte putine piedici in procesul de dezvoltare. Ulterior am trecut pe OS X, care, avand la baza tot UNIX, este ca un Linux pe steroizi 😀 In continuare, nicio masina cu Linux, precum nicio masina cu OSX nu este dezvoltata special pentru jocuri, insa pentru restul actiunilor sunt mult mult peste Windows.

  Răspunde

 3. Folosesc Xubuntu 14.04/64 pe un laptop (dell e4310 chipset intel i5/8Gddr3) cu wine si playOnlinux, am testat si merg STALKER-Shadow of Chernobyl, Call of Duty2, CoD1, CompanyOfHeroes, FarCry2 s.a.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *