Cat costa un site web ?

În anul 2015 realizarea unui site web nu mai este o mare inginerie. Există o multitudine de Website Builders sau de webdesignerii ce îşi vând munca pe un preţ de 15-30 euro. Dar dacă vrei investeşti în afacerea ta şi ai parte de succes, nu îţi recomand soluţiile de mai sus.

Un domeniu .RO costă 9 euro pe an, iar un webhost pe SSD 3,5 euro. Aceste preţuri se găsesc la  Mxhost.ro. Instalarea şi configurarea unui WordPress nu durează mai mult de 5 minute. Dacă te descurci în panoul de control îţi poţi face 3-4 pagini şi câteva setări.

Ce am zis mai sus durează maxim 2 ore. N-ai pierdut mult timp, şi zicem ai un site cât de cât ok. Dar nu îţi poate genera vizitatori, implicit profit.

Ai nevoie de un audit. Intervin probleme legate de performanţă, timp de încărcare, usability. Treburi pe care o persoană fără informaţiile necesare nu le poate rezolva. Aici îşi face apariţia o echipa de webdesigneri, scriitori, marketeri etc.

Echipa aleasă trebuie îţi rezolve problemele specificate mai sus, configureze meniuri, modificce poze, introducă conţinut în pagini, testeze formulare etc.

În fine, preţul unui site nu este fix, acesta diferă de la un proiect la altul. Pentru aţi face un calcul, poţi începe cu un buget de 150 euro.

Photo via Visual Hunt

6 comentarii


  1. Un site nu costă foarte mult, asta dacă nu ai pretenții prea mari. Acum depinde pentru ce ai nevoie de acel site. Dar dacă vrei ceva serios, atunci nu mai discutăm de acest articol și realizarea site-ului fără a plăți pe cineva, mă gândesc că, ai recomandat crearea site-ului fără a apela la cineva care să aibe cunoștințe despre așa ceva. Domeniul, găzduirea web, platforma pe care este site-ul… sunt ieftine, mult prea ieftine. Dar când discutăm de magazine online, dezvoltare, implementare coduri și funcții, optimizarea seo și optimizarea performanței site-ului… deja nu mai discutăm de prețuri mici.

    Răspunde

    1. chiar si la ceva simplu nu e ieftin… hosturile „bune” de pe net sunt scumpe rau, rar gasesti un host ieftin ce sa ofere o gramada de functii la un pret mic gen MxHost, hosturile de genul lor sunt mai „ascunse” de ochii celor ce vor site, toti se duc la un hoster de care nimeni nu a mai auzit vreodata cu niste preturi uriase pentru cat? abia 2gb stocare si totu limitat…

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *