Faptul că tehnologia este în continuă evoluție nu mai este un mister pentru nimeni. Cel puțin așa sper. Marile companii de tehnologie ( Microsoft,  Apple, Google etc ) se războiesc pentru primele locuri în lansări de produse și vânzări. Cu siguranță există un motiv pentru care o fac. Totul este în schimbare.

Să ne uităm doar la noile lansări din această lună:

Microsoft Surface Studio

Noul MacBook Pro

Dacă ați văzut cele 2 videoclip-uri, vă puteți imagina cum arată viitorul. Eu zic că este incitant. Pe scurt woaw:)).
Și acum uitați top5 previziuni pentru tehnologie în anul 2021, din perspectiva mea. Îmi puteți lăsa în comentarii părerea voastră.
.1 Un mediu prielnic pentru arhitecți, ingineri, designeri, etc.
Pentru că tot am prezentat mai sus Microsoft Surface Studio, aflați că acesta este dedicat creatorilor de conținut grafic, ce vine cu  specificații de top, toate acestea ajutând la munca de creație, astfel ușurând activitatea prin programe ( vedeți noul update la Paint3d ) specifice redate pe un ecran 4k. Sigur că produsul celor de la Microsoft nu este singurul din această gamă, există și altele, aveți de unde alege.

.2 Smartphone-ul, un înlocuitor de succes al aparatului foto.
Aplicațiile de fotografiat și camerele din telefoanele smart, au funcții care până acum erau văzute doar pe aparatele foto profesioniste, precum HDR, stabilizare optică senzorială, control total asupra ISO, și altele.

.3 Mașinile se vor conduce singure?
Chiar dacă  Google a confirmat recent că un autovehicul a suferit daune semnificative într-un accident din trafic (pentru mai multe detalii verificați pe site-ul TNW ), eu cred că domeniul „Self-Driving”  este unul ce încă necesită mai multă cercetare, pentru a evita viitoarele posibile accidente și a îmbunătați sistemul de operare. Însă este unul de interes. Mașinile fără șofer funcționează pe bază de senzori ce colectează date despre trafic și alte elemente despre locație, după care sunt trimise pe hartă. Voi ce părere aveți ?

.4 Jucării inovative
Mai țineți minte piesele lego? Cu câtă bucurie le îmbinam întrele ele pentru a face o mașină sau o casă? Ei bine, cel mai probabil, în viitor cei mici se vor juca cu roboți sub diferite forme. Un exemplu de apreciat este „Robotul Cozmo” îl puteți vedea în acțiune pe link-ul din descriere.

.5 Internet pentru toți
A venit timpul să vorbim despre o problemă și o necesitate reală, cel puțin în România. Ne lăudăm cu viteze la internet de excepție, dar uităm de faptul că sunt sate în care nici curent electric nu există. Aș vrea ca până în anul 2021 să existe o posibiliate de extindere a rețelei electrice & de internet încât și cel mai îndepartat sat să fie conectat la curentul electric și la necesitățile importante.
p.s Acest articol a fost a doua tema primită de la Școala Flanco
Photo via Visualhunt