Am ajuns la castelul Csernovics din Macea, Arad, pentru a participa la un eveniment, numit „ Informatică la Castel „. Ajuns la ediția a 9-a, evenimentul își propune să aducă la un loc toți iubitorii de Linux, Open Source, Programare și altele, pentru a participa la workshop-uri și discuții libere.

1.Programa

Organizarea este facută de către Departamentul de Inginerie și Informatică, Facultatea de Știinţe Economice, Informatică și Inginerie din cadrul Universitații de Vest “Vasile Goldiș” din Arad în colaborare cu Facultatea de Informatică a Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Zando Computers, Societatea Culturală Polygon și Comunitatea Moodle din România.

Atașez mai jos programul și link-urile către prezentari, poate sunt persoane interesate pe aici.

2.Parerea personala

Am petrecut 6 zile minunate la castel, alături de oameni minunați cu hobby-uri și păreri orientate în jurul informaticii. Este extrem de plăcut să porți discuții despre open source sau ce  sistem de operare // servicii online să folosești la ora 02AM. Temele prezentate sunt de actualitate, și merită cercetate în amănunt. Pe lângă prezentări și workshop-uri, am facut câteva excursii în jurul Aradului, cireașa de pe tort, a fost seara de sâmbătă, când am plecat un grup de 12 persoane la Arad, pentru o plimbare, și am ajuns la un concert.
În mare a fost o experiență foarte frumoasă, și recomand oricui să participe, pentru că merita. Dacă din cei care au participat anul acesta, îmi citesc articolul, doresc să îi salut, și să le mulțumesc pentru timpul petrecut împreună.